18 november 2003

Hoi allemaal,

Even toch een "tussendoor"mailtje. Mattijs is gisteren voor een extra controle in het ziekenhuis in Goes geweest. Hij was al ruim een week aan het kwakkelen. Had vanaf vorige week zondag regelmatig koorts, moest hoesten en voelde zich vaak misselijk(spugen) en niet zo lekker. Jeroen was de week daarvoor ook ziek, dus echt zorgen maakte we ons niet. In de loop van de vorige week nam de koorts wel af en voor het hoesten en zo had hij van de huisarts iets gekregen. Alleen het eten lukt eigenlijk van geen kanten. Hij eet nog geen half boterhammetje op een dag en een fatsoenlijke warme maaltijd heeft hij al ruim een week niet op. Gisteren één klein aardappeltje en een half theelepeltje groente. Daarom gisteren even alles laten nakijken in Goes, maar de arts kon niets bijzonders vinden. Hij heeft nu pilletjes erbij gekregen om de misselijkheid en het spugen wat tegen te gaan. Hopen dat het wat helpt. Zijn bloedwaarden zagen er goed uit. Alles wel iets gedaald, omdat hij met de chemo bezig is, maar wij zijn er blij mee. Hb. 5,6  leuco's 3,8 en trombo's 155.

Afgelopen weekend was de brugklasshow. Een driedaags spektakel voor alle brugklasleerlingen. De hele week gedacht dat Mattijs het niet vol zou houden, maar het is prima gegaan en hij heeft genoten! We waren allemaal heel blij dat hij er bij was.

Vanaf deze week volgt Mattijs een minimumprogramma op school: wiskunde, engels, frans en nederlands. We bekijken of dat goed gaat en als blijkt dat dat goed gaat kunnen er altijd nog meer vakken thuis worden gedaan.Met dit programma blijft de weg open voor bevordering naar het tweede jaar, want dat was voor Mattijs een belangrijk punt. We zijn bezig met de aanvraag van een PGB om o.a. huiswerkbegeleiding voor Mattijs in te kopen, want we willen school en thuis toch wel wat scheiden en zelf in de eerste plaats vader en moeder zijn thuis.

Verder niet veel bijzonders. Mattijs moet in de week na Sinterklaas weer naar Leiden voor DLI. De opname voor het eo programma vinden op 16 december plaats. De uitzending is volgend voorjaar.

Tot zover. Even een paar fotootjes van de brugklasshow opzoeken om mee te sturen .

Tot de volgende keer!

Carin.